ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν την παραίτηση Βρούτση, μετά την κατάργηση του προγράμματος voucher, μιας και ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης κατάλαβαν πως πρόκειται για ένα μεμπτό ζήτημα


«Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν έφθαναν οι πρωινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών «καταρτίσεων» που θα πάρουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μάθουν στους επιστήμονες «σκόιλ Ελικίκου», τις οποίες επιχείρησε να αποκρύψει ο Υπουργός Εργασίας.
Τώρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γγ του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές.

Για αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να αξιολογήσει υλικό εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων των ΚΕΚ μέσα σε μία ημέρα και να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση, χωρίς μεσάζοντες, των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ. Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;

ΚΙΝΑΛ: «Μόνος δρόμος η παραίτηση Βρούτση»

Δικαιωμένη δηλώνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από την απόφαση του πρωθυπουργού να διακόψει την τηλεκατάρτιση επιστημόνων.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι καταργείται το πρόγραμμα voucher των επιστημόνων, η κα Γεννηματά σημειώνει ότι είχε καταγγείλει εξ αρχής το σκάνδαλο, όπως το χαρακτήρισε και τόνισε ότι είναι μονόδρομος η παραίτηση του υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

H δήλωση της Προέδρου Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά

«Επιτέλους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον άρον πίσω την δική του … ουσιαστικά, απόφαση. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το καταγγείλαμε. Όσο για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης».