Στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, στον απόηχο δημοσιευμάτων που αμφισβητούν τους τίτλους σπουδών του, σε ένα deja-vu της «υπόθεσης Διαματάρη».

Είχε προηγηθεί σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Στρατηγέ μου, ποια είναι τα πτυχία σας;». Σε αυτό γίνεται λόγος για ερωτήματα για τους τίτλους σπουδών από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, όπως και για το αντικείμενο των σπουδών του.

Η απάντηση Στεφανή

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου», δήλωσε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρονιά 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού», πρόσθεσε ο υφυπουργός Άμυνας και σε υστερόγραφο συμπλήρωσε : «Υ.Γ.: Τα παραπάνω αποτελούν διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, ακολουθούμενες για την επιμόρφωση των στελεχών, στο πλαίσιο της επιζητούμενης αριστείας και όχι για τη λήψη επιδομάτων ή για ακαδημαϊκή καριέρα».

Κυβερνητική ασπίδα στον υφυπουργό

Την στήριξη της κυβέρνησης απολαμβάνει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ειδικότερα, μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη στους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στηλίτευσε μια «ανήθικη επίθεση», κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο, για ένα διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ και ο οποίος τοποθετήθηκε, όπως είπε, σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων ο κ. Πέτσας εξέφρασε την απορία αν η επίθεση είχε ως στόχο να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα και να υπονομευθεί το έργο που η κυβέρνηση έχει αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα.

«Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της, με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Πέτσας.

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβέρνηση της fake-αριστείας ξαναχτύπησε

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε» και πως «ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υφυπουργός κ. Στεφανής «επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science».

Η Κουμουνδούρου δηλώνει πως «μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;».