Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, όρισε σήμερα (3/9) τους οκτώ αντιδημάρχους του δήμου.

Ο κ. Μπακογιάννης θα προεδρεύει της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ ο ίδος θα ασκεί και τις αρμοδιότητες για τα Οικονομικά καθώς και για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό. Εκτός από τους αντιδημάρχους, ορίστηκαν και τρεις θεματικοί εντεταλμένοι σύμβουλοι.

Οι αντιδήμαρχοι είναι ο Λευτέρης Σκιαδάς (Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου), ο Νίκος Αβραμίδης (Καθαριότητας και Ανακύκλωσης), ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης (Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως), ο Βασίλης Κορομάντζος (Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων), ο Σάκης Κολλάτος (Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού), ο Γιώργος Αποστολόπουλος (Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών), η Αλεξία Έβερτ-Αλβέρτη (Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και ο Νίκος Μακρόπουλος (Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων).

Οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι η Σεραφίνα Αβραμίδου (για τα αδέσποτα ζώα), ο Εμμανουήλ Καλαμπόκας (για θέματα υγείας- δημοτικά ιατρεία) και η Δήμητρα-Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη (για το Παιδί και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και δια βίου Μάθησης).