Με ανάρτησή του στα social media, ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σπεύδει να διαψεύσει τις φήμες που τον εμφανίζουν να αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΔΕΗ ή άλλου δημόσιου φορέα. Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε ότι πάει διακοπές με την οικογένειά του και έπειτα θα επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

Η θέση του επικεφαλής της ΔΕΗ μοιάζει με «ηλεκτρική καρέκλα», αλλά η κυβέρνηση αναμένεται να καταλήξει σύντομα στον διάδοχο του Μανώλη Παναγιωτάκη.

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Ενέργειας,Κωστής Χατζηδάκης, θα αναφερθεί στη ΔΕΗ από το βήμα της Βουλής, όπου και θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο διάσωσης της εταιρίας.

Η ανάρτηση του Γιάννη Μανιάτη:

«Παιδιά χαλαρώστε! Αμέσως μετά τις εκλογές δήλωσα ότι με μεγάλη χαρά επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα. Όμως, τις τελευταίες μέρες, διάφοροι άσπονδοι «φίλοι», τροφοδοτούν δημοσιογράφους με ανύπαρκτα σενάρια περί δήθεν ανάληψης καθηκόντων Προέδρου της ΔΕΗ, ή άλλου μεγάλου δημόσιου φορέα. Παρά το ότι έχω διαψεύσει οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση στους πάνω από 15 δημοσιογράφους που με ρώτησαν, η ιστορία συνεχίζεται…

Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις ευφάνταστες διαρροές καλοθελητών, ενημερώνω ότι τις επόμενες μέρες θα κάνω με τη Βίκυ και τη Μαρία, διακοπές στην Κρήτη και στη συνέχεια θα απολαύσω τις υπέροχες παραλίες της Αργολίδας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους. Ραντεβού το Σεπτέμβρη, στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πειραιά».