Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για το διυπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί απόψε.

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον συνέκρινε με την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Παναγιώτης Πικραμμένος ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αργότερα αναδείχθηκε στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος είπε: «Προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα που δεν συγκρίνονται. Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;

«Εγώ πήγα στο γραφείο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991 μετά από ερώτημα του Υπουργικού Συμβουλίου και η επιλογή μου έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το 2009 τέθηκα επικεφαλής στο ΣτΕ.

»Και αν είμαι εδώ σήμερα, είμαι γιατί εσείς με κάνατε πολιτικό πρόσωπο. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο, αλλά εσείς με φέρατε».

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Ζητήστε συγγνώμη από τον κ. Πικραμμένο

Μετά τις αναφορές που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προς το πρόσωπο του κ. Πικραμμένου, ο πρωθυπουργός έλαβε το λόγο ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «επιλάξατε κ. Τσίπρα για άλλη μια φορά να αφήσετε υπονοούμενα εναντίον ανθρώπων [του κ. Πικραμένου] όπως κάνετε συνήθως και μετά εξαφανίζεστε. Έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγνώμη που τον διασύρρατε, αντί να χασκογελάτε;» διερωτήθηκε.