Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε και πάλι για αυστηροποίηση του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών εξαιτίας του Covid-19.

Τα επόμενα 24ωρα οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Η οικονομία θα κινηθεί γρήγορα προς τα πάνω μετά την αποκλιμάκωση της κρίσης» ανέφερε ο εκπρόσωπος.


Ακόμα και το κλείσιμο των διοδίων τις μέρες του Πάσχα ώστε να αποφευχθεί η έξοδος των πολιτών εν μέσω του κορονοϊού εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του περιορισμού των μετακινήσεων για την πρόληψη εξάπλωσης της νόσου.

«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι για τους ασυνεπείς, ώστε οι συνεπείς να μην νιώσουν ότι περιορίζονται περαιτέρω». Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι μέτρα που θα θίξουν αυτούς που δεν συμμορφώνονται, είπε, σχολιάζοντας ότι δεν μπορεί κανείς τρεις φορές την ημέρα να πηγαίνει σούπερ μάρκετ ή να βγαίνει για τρέξιμο.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι εξετάζεται η επιβολή χρονικών περιορισμών στις μετακινήσεις, σημειώνοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Για το Πάσχα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ώστε να αποφευχθεί κύμα εκδρομέων. «Θα το δούμε αν χρειαστεί να γίνει κι αυτό» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση».

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες φέτος «να σουβλίσουν τον κορονοϊό». «Όταν τηρούμε τα έθιμα είναι μία αφορμή να μαζευόμαστε με φίλους και συγγενείς, φέτος δεν θέλουμε τον συγχρωτισμό, να μαζευτεί πολύς κόσμος μαζί. Είναι ευθύνη του καθενός να συμμορφωθεί. Ευτυχώς η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων συμμορφώνεται» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα της πανδημίας ο κ. Πέτσας είπε ότι εξετάζονται μέτρα σταδιακής αποκλιμάκωσης ώστε να επανέλθουν σταδιακά οι τομείς της οικονομίας σε δραστηριότητα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι πολίτες να αρχίσουν να βγαίνουν σταδιακά από τα σπίτια τους.

Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου -όπως είπε – ότι έχει μία δυναμική και έχει διορθώσει πολλές ανισορροπίες του παρελθόντος.

«Η οικονομία θα κινηθεί γρήγορα προς τα πάνω, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται και μια μεγαλύτερη κοινοτική αλληλεγγύη, ώστε στα κοινά προβλήματα να έχουμε και κοινές λύσεις» σημείωσε.