Κορονοϊός: Επίταξη ιδιωτικών κλινικών εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Την επίταξη ορισμένων ιδιωτικών κλινικών για τη μεταφορά ασθενών με μη λοιμώδη νοσήματα, εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Κορονοϊός: Επίταξη ιδιωτικών κλινικών εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Την επίταξη ορισμένων ιδιωτικών κλινικών

Για τη μεταφορά ασθενών με μη λοιμώδη νοσήματα

Παραμένοντας στο ΕΣΥ μόνο οι ασθενείς που θα πάσχουν από κορονοϊό

Εξετάζει το υπουργείο Υγείας


Το ζήτημα συζητείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας στην έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους ιδιωτικών κλινικών και αναμένεται να καθοριστεί ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα επιταχτούν για την αντιμετώπιση του επείγοντος, πώς αυτά θα αμειφθούν από το κράτος και άλλες λεπτομέρειες.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις θα σταματήσουν στις ιδιωτικές κλινικές και θα γίνονται μόνο οι επείγουσες, όπως προβλέπεται και για τις ιδιωτικές.

Έτοιμο να ανοίξει το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» μόνο για νοσούντες

Με διαδικασίες εξπρές τοποθετήθηκαν 49 κρεβάτια σε ένα από τα κτίρια του παλαιού Νοσοκομείου Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα» που δεν χρησιμοποιείται, προκειμένου να υπάρχει προετοιμασία για τη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η πτέρυγες έχουν εξοπλισθεί και με τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με ταχύτητα εξπρές για τα δεδομένα του ΕΣΥ.

Και αυτό διότι διαπιστώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν κατακόρυφα τα περιστατικά που χρίζουν νοσηλείας. Να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο θα νοσηλευθούν μόνο όσοι δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, αφού τα περιστατικά που παρουσιάζουν βαριά συμπτωματολογία χρειάζονται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.