Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του, με τους Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα, Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλη Κοντοζαμάνη. Εκεί θα παραδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόταση για την άρση των μέτρων.


Μάλιστα, απόψε ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, όπου και αποφασίστηκε και συντάχθηκε η πρόταση που παραδοθεί στον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά την σύσκεψη με την επιτροπή, στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με την ομάδα άρσης των μέτρων όπου συμμετέχουν υπουργοί και συνεργάτες του πρωθυπουργού. Και εκεί θα αναλυθεί η πρόταση των ειδικών και θα αποφασιστεί το πλήρες σχέδιο για το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων στην Ελλάδα.

Εν αναμονή των τελικών εισηγήσεων της επιτροπής και το υπουργείο Παιδείας
«Περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και μετά θα εξετάσουμε πώς αυτή θα αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές», σημείωνε με τη σειρά της το πρωί της Παρασκευής η κ. Κεραμέως.

«Δεν είναι η πρόσθεση μας να πάμε σχολείο τον Ιούλιο», τόνιζε η κ. Κεραμέως αφήνοντας, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του σχολικού έτους. Αναφορικά με το άνοιγμα άλλων βαθμίδων η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί αλλά αυτό να γίνει σταδιακά και κατά προτεραιότητα.

Θετικός στην επαναλειτουργία των σχολείων ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της επιτροπής του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος δήλωσε πως προσωπικά είναι υπέρμαχος της επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Είναι σαφές σε εμένα ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο. Ο ρόλος τους στη διασπορά και τη μετάδοση της νόσου δεν φαίνεται να είναι πολύ μεγάλος» είπε συγκεκριμένα την Τετάρτη ο λοιμωξιολόγος και τόνισε πως προσωπικά είναι υπέρμαχος της επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Συζητήσαμε πόσο επέδρασε το κλείσιμο των σχολείων στην όλη αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπήρξε μια επίδραση της τάξης του 15-20% χωρίς να το πει αυτό κανείς με σαφήνεια» είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Θα δούμε πως το άνοιγμα των σχολείων θα επηρεάσει την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης στη χώρα μας πολύ γρήγορα».