Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επεσήμανε ότι Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της πανδημίας του Covid-19 και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας και στη στάση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας τόνισε:

«Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους.Το διάστημα από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 26 Ιουλίου, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 2.816 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 198 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 220 πρόστιμα ύψους 86.050 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 90 ημερών συνολικά».Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετικό  ερώτημα δημοσιογράφου, ανέφερε την πιθανότητα να αποφασιστεί η υποχρεωτική χρήσης μάσκας ακόμη και στις εκκλησίες.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία και ετοιμότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα,  ο οποίος στο πλαίσιο αυτό καταδίκασε την πρόσφατη απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Ως προς το ζήτημα αυτό, τοποθετήθηκε με τόν εξής τρόπο: «Τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και η παράσταση που στήθηκε εκεί, συνιστούν πρόκληση, όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού Χριστιανούς, αλλά και για ολόκληρο το Δυτικό και τον πολιτισμένο κόσμο. Όπως τόνισε όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας. Και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Και γι’ αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η Άγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη Navtex για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».