Μετά τη σύσσωμη αντίδραση κομμάτων και συλλογικοτήτων απέναντι στη μεταφορά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών, που είχε ως αποτέλεσμα ο κρατούμενος να προχωρήσει σε απεργία πείνας και από χθες και δίψας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: 

«Ο Βασίλειος Δημάκης μετήχθη από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών την 17η Απριλίου 2020 για λόγους ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, καθώς και στο πλαίσιο της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό (COVID-19). Σημειώνεται ότι στην παρούσα περίοδο εξαιτίας του COVID-19 έχουν ανασταλεί και οι κάθε τύπου εξετάσεις εκ του σύνεγγυς σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ταυτόχρονα, οι σπουδές του Βασίλειου Δημάκη στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΕΚΠΑ δεν διακόπτονται, καθότι το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών διαθέτει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τόσο του ίδιου όσο και άλλων συγκρατούμενών του. Ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών του και τη συμμετοχή του στις εξετάσεις, όπως συνέβη και μέχρι σήμερα.

Η υγεία του εν λόγω κρατουμένου παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών».

Να σημειώσουμε ότι ο Βασίλειος Δημάκης είναι αριστούχος φοιτητής της Σχολής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και η μεταφορά του στις φυλακές Γρεβενών -όπως υποστηρίζει ο κρατούμενος- καθιστά αδύνατη τη συνέχεια των σπουδών του. Για το λόγο αυτό ο κρατούμενος σήμερα διανύει την 26η ημέρα απεργίας πείνας και τη δεύτερη δίψας, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο της ζωής του.