Είναι ώρα ευθύνης και όχι λαϊκισμού, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις κατηγορίες της Κουμουνδούρου.

«Εργαζόμενοι και εργοδότες, όλοι μαζί, αναλαμβάνουμε ένα μέρος του κόστους» ανέφερε ο κ. Πέτσας.


Άμεση ήταν η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για το ζήτημα των εργασιακών εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Σε σχετική δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως «ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι για να καταβάλλεται έστω και το 1% ενός μισθού κάποιος πληρώνει. Κράτος, εργαζόμενοι και εργοδότες, όλοι μαζί, αναλαμβάνουμε ένα μέρος του κόστους για να βγούμε από την κρίση όρθιοι. Για αυτό η κυβέρνηση δεν δίνει μόνο τα 800 ευρώ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίνουμε ασφαλιστική κάλυψη επί των ονομαστικών μισθών για όλους τους δικαιούχους των 800 ευρώ για την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Διαφυλάττουμε τις θέσεις εργασίας, απαγορεύοντας ρητά τις απολύσεις με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας κατά ποσότητα και ποιότητα.

Δίνουμε την αναγκαία ευελιξία χωρίς εκπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα, ώστε ο εργαζόμενος για όσο χρόνο διαρκεί η πρωτοφανής αυτή κρίση να λαμβάνει ένα σημαντικό μέρος των αποδοχών του».

Συνεχίζοντας, ο κ. Πέτσας υποστηρίζει πως «αναστέλλουμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και εξασφαλίζουμε περίοδο χάριτος για τις τραπεζικές υποχρεώσεις. Διευρύνουμε την περίμετρο όσων λαμβάνουν στήριξη από την Πολιτεία ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη στήριξη και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Είναι ώρα ευθύνης και όχι φθηνού λαϊκισμού» κατέληξε το σχόλιο του κ. Πέτσα.