Ο κ. Βαρουφάκης θυμήθηκε τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup με αφορμή την ήττα του Ντάισελμπλουμ στη διαδικασία επιλογής του Ευρωπαίου υποψηφίου για το ΔΝΤ. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «αστοιχείωτο».

«To ότι ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή», έγραψε στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης, κάνοντας αναφορά στη διαδικασία από την οποία αναδείχθηκε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ως η Ευρωπαία που πάει για το ΔΝΤ.

Πάντως, η ανάρτηση του κ. Βαρουφάκη στα αγγλικά για το ίδιο θέμα ήταν ελαφρώς διαφορετική, αφού δεν περιελάμβανε τον χαρακτηρισμό «αστοιχείωτος» για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Το ότι ο Ντάισελμπλουμ έφτασε κοντά στην κορυφαία θέση του ΔΝΤ λέει πολλά για την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνοκρατικές ικανότητες και τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Στο τέλος, η επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας αναλαμβάνει από την επικεφαλής του ΔΝΤ που ανέλαβε από τον επικεφαλής της ΕΚΤ. Δεν έχουν ντροπή;», έγραψε στην ανάρτησή του στα αγγλικά.