«Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας ο τουρισμός της χώρας μπαίνει στο «απόσπασμα»» υπογραμμίζει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Νοτοπούλου σημειώνει ότι «οι ακυρώσεις – κυριολεκτικά στο παραπέντε- από Γερμανία, Τσεχία και Γαλλία είναι χιλιάδες».


Καινούργια επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνει την Τετάρτη η Κατερίνα Νοτοπούλου, με την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ να θέτει ερωτήματα για την προσέλευση τουριστών στην χώρα, που επιτρέπεται από σήμερα.

Όπως υποστηρίζει η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το υπουργείο Τουρισμού έβαλε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ως υποχρεωτική τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, και ο ελληνικός Τουρισμός «λούζεται» τις αντιδράσεις.

Οι ακυρώσεις – κυριολεκτικά στο παραπέντε- από Γερμανία, Τσεχία και Γαλλία είναι χιλιάδες».

Ακόμα, η κ. Νοτοπούλου αναφέρει πως «οι Σουηδοί ενημερώνονται τελευταία στιγμή, και ενώ έχουν βγάλει εισιτήρια και έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, ότι δεν θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα «μέχρι νεωτέρας».

Στη Γερμανία το λένε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο: «Ήταν ανάγκη να μας ειδοποιήσετε τελευταία στιγμή, όταν γνωρίζετε τόσο καιρό ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος την 1η Ιουλίου; Στη Γερμανία ο Τύπος προτρέπει: μείνετε εντός χώρας. Γιατί στην Ελλάδα τα έκαναν μπάχαλο».

Ο νέος κυβερνητικός αιφνιδιασμός και το αλαλούμ οδήγησαν σε περαιτέρω περιορισμό των αφίξεων στην πιο κρίσιμη φάση της φετινής τουριστικής περιόδου, δυσφημίζοντας για μία ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς» καταλήγει στη δήλωση της η κ. Νοτοπούλου.