Επίθεση της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χάρη Θεοχάρη, με αφορμή δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού.


Νέα κριτικά κατά των πολιτικών της κυβέρνησης στον κλάδο του τουρισμού εξαπέλυσε την Πέμπτη η Κατερίνα Νοτοπούλου από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «περιμέναμε χθες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», εκτός του τίτλου της πρότασης μας, να υιοθετήσει και την ουσία της, στη λογική του «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Δυστυχώς όμως, η λογική του κ. Θεοχάρη είναι σκέτο «ποτέ». Η ρύθμιση έρχεται πολύ αργά, και για λίγους. Χωρίς τη στήριξη του μεταφορικού ισοδύναμου.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τη λογική να υλοποιηθεί ένα γενναίο πρόγραμμα «Διακοπών για Όλους», με την διαδικασία χορήγησης ατομικών επιταγών (voucher) διαμονής και μετακίνησης ύψους 700 εκ. €, συμπεριλαμβανομένου του μεταφορικού ισοδύναμου.

Ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να συμβάλει στη μερική αντιστάθμιση του ελλείμματος αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα σε 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας να μετακινηθούν φέτος δωρεάν και να έχουν πενθήμερη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Η δε ρύθμιση για τις φοροαπαλλαγές από τα voucher αφορά ουσιαστικά μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους. Διότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα υπάρχουν πια για να τις πάρουν.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα βάζουν λουκέτο με ευθύνη της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη.

Η πολιτική της ΝΔ για τον τουρισμό δεν έχει καμία λογική» καταλήγει η δήλωση της κ. Νοτοπούλου.