Ερωτώμενη εάν εμπιστεύεται τον κ. Τσιόδρα η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «δεν έχει ποτέ τεθεί από εμάς ζήτημα εμπιστοσύνης προς τον κ. Τσιόδρα«

«Αυτό το οποίο συζητάμε δεν είναι οι επιστημονικές απόψεις του κ. Τσιόδρα. Δεν αμφισβητείται ούτε ο ίδιος ούτε το επιτελείο του ούτε η υψηλών προδιαγραφών επιστημονική κοινότητα της χώρας στην οποία έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Αυτά τα ζητήματα για τα οποία ζητάμε να γίνει συζήτηση και για τα οποία αντιπαρατιθέμεθα αφορούν πολιτικούς χειρισμούς. Και μόνον αυτούς»


«Στο ζήτημα της λήψης των περιοριστικών μέτρων η πολιτεία έδρασε έγκαιρα (με σοβαρή εξαίρεση την καθυστέρηση που υπήρξε στο θέμα της εκκλησίας). Μόνον σε αυτά τα μέτρα όμως! Δε μπορεί να πει κανείς το ίδιο για τα μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού. Για την επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κ.ο.κ. Αυτά τα μέτρα αφορούν πολιτικούς χειρισμούς και πολιτικές επιλογές και ως Αξ. Αντιπολίτευση στεκόμαστε απέναντι.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει σε δικό της πολιτικό κεφάλαιο το έργο της επιστημονικής κοινότητας, έχει κοντά ποδάρια».

Ερωτηθείσα κατά πόσον η ίδια παίρνει αποστάσεις σε αυτά τα θέματα από άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα εξής:»Δεν παίρνω απόσταση από κανέναν! Αυτό που αντιλαμβάνομαι όμως είναι ότι στο δημόσιο διάλογο η κυβέρνηση επιχειρεί να εμπλέξει τους πολιτικούς χειρισμούς με τους επιστημονικούς. Τι σημαίνει αυτό; Η λήψη περιοριστικών μέτρων έγινε υπό την καθοδήγηση ειδικών, του κ. Τσιόδρα και του επιτελείου του. Αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο που θα έκανε οποιαδήποτε κυβέρνηση σε αυτές τις περιπτώσεις ( να ακούσει και να υλοποιήσει ό,τι συστήνει η επιστημονική κοινότητα) προσπαθεί τώρα να το χρησιμοποιήσει για να βγάλει πολιτικό κέρδος! Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό στεκόμαστε απέναντι. Βρισκόμαστε εν μέσω μίας πανδημίας, με ανθρώπους να πεθαίνουν καθημερινά και ο κάθε θάνατος όπου και εάν συμβαίνει εντός ή εκτός της χώρας, αποτελεί ένα συγκλονιστικό γεγονός.

Δεν είναι λοιπόν τώρα η ώρα για κανέναν να κάνει κανείς ταμείο από αυτή την ιστορία. Πόσο μάλλον η κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει το «ηγεμονικό» προφίλ Μητσοτάκη κάνοντας μετρήσεις δημοφιλίας εν μέσω πανδημίας!

Αυτό εγείρει κριτική από μέλη μας, από εμένα από πολλούς».

Όπως είπα και νωρίτερα άλλο οι επιστημονικοί χειρισμοί και άλλοι οι πολιτικές επιλογές. Αν τα πάμε καλά στην επιδημία από μία κυβέρνηση που άκουσε τους επιστήμονες, όπως θα έκανε κάθε κυβέρνησ,η απλώς θα σπεύσει να πιστωθεί την επιτυχία καρπούμενη την ορθή επιλογή της επιστημονικής κοινότητας; Με ποιες πολιτικές επιλογές περιβάλλει η κυβέρνηση το έργο της επιστημονικής κοινότητας; Διότι το ότι η χώρα μας δεν ακολουθεί τις οδηγίες ΠΟΥ για «τεστ-τεστ-τεστ», είναι μία πολιτική επιλογή. Είναι μία επιλογή Μητσοτάκη και όχι Τσιόδρα! Και σε αυτό θα ασκήσουμε κριτική. Πρέπει να μας πει κάποιος, εάν δεν γίνουν αυτά τα μαζικά τεστ με ποιον τρόπο-όταν θα αρχίσει να φθίνει αυτή η επιδημία- θα αποκατασταθεί η κανονικότητα για τους πολίτες. Ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης; Πώς θα αρθούν τα μέτρα; Δεν πρέπει να γίνει μία έρευνα ως προς την πορεία της επιδημίας ώστε να έχει γνώση η πολιτεία; Διότι αυτή τη στιγμή οι μετρήσεις γίνονται μόνον σε όσους έχουν μέτρια ή βαριά συμπτώματα.

Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνο, κοστολογημένο, εμπροσθοβαρές, εφικτό και γενναίο. Ο κ Στουρνάρας αυτή τη φορά «το διάβασε». Ο κ. Μητσοτάκης ;