Σε έντονο ύφος οι αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά από τις δηλώσεις Μηταράκη για τον τερματισμό της χορήγησης επιδομάτων σε όσους διαθέτουν άσυλο.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το μεταναστευτικό ζήτησε ο κ. Βίτσας.


Κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, έβαλε τη Δευτέρα ο Δημήτρης Βίτσας, σε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του κ. Μηταράκη να περικόψει τα επιδόματα από την κυβέρνηση προς τους αιτούντες άσυλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βίτσας σημείωσε πως«δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ, Μηταράκης σαν υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να κάνει τέτοιες δηλώσεις.Το θέμα της καταβολής των όποιων επιδομάτων αφορά το υπουργείο Εργασίας και στις περισσότερες περιπτώσεις την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «δυστυχώς η ΝΔ με πρόσφατη απαράδεκτη τροπολογία, μετέτρεψε το αναγκαίο χρονικό διάστηματης στήριξης αυτών που λαμβάνουν άσυλο, από τους έξι μήνες στον ένα μήνα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτα έκλεισαν τα Βόρεια σύνορά μας και μετά υπεγράφη η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας. Βέβαια αυτή τη στιγμή, η εν λόγω συμφωνία επί της ουσίας είναι ανενεργή με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων και ο καθορισμός μιας ενιαίας στρατηγικής» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.