«Μηνύω όσους φέρονται να συνομιλούν. Θα το πάω μέχρι τέλους», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για απόσπασμα (μίας παράνομης) ηχογράφησης στην οποία δε γνωρίζω ποιοι συνομιλούν, δεν γνωρίζω ποιοι άλλοι παρευρίσκονται, δεν γνωρίζω τι έχει ειπωθεί συνολικά» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη για το δημοσίευμα της «Καθημερινής».


Απαντήσεις στις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι επιχειρεί να δώσει την Τετάρτη η Όλγα Γεροβασίλη, μέσω σχετικής δήλωσης της γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει μήνυση κατά του κ. Ματθαιόπουλου ονομαστικά, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφή τα ακόλουθα:

«1. Η μήνυσή μου την οποία έχω κοινοποιήσει δημοσίως, περιέχει, αφενός, μήνυση προς την εφημερίδα Καθημερινή, όχι για την αναπαραγωγή ηχητικού ντοκουμέντου αλλά για την υιοθέτηση του περιεχομένου του (στο δημοσίευμα της Κυριακής) αναφορικά με το πρόσωπό μου. Η εφημερίδα προσπέρασε τα όσα υπαγορεύει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Δεν φιλοξενεί παράλληλα και τη δική μου άποψη.

2. Στο άλλο σκέλος της μήνυσης, όπου εγκαλείται κάθε υπεύθυνος, υπάρχει παράγραφος όπου, μεταξύ άλλων, λέει ότι εγκαλώ τους δύο φερόμενους να συνομιλούν στην επίμαχη συνομιλία, η οποία δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Πρόκειται λοιπόν για απόσπασμα (μίας παράνομης) ηχογράφησης στην οποία δε γνωρίζω ποιοι συνομιλούν, δεν γνωρίζω ποιοι άλλοι παρευρίσκονται, δεν γνωρίζω τι έχει ειπωθεί συνολικά. Δεν γνωρίζω και δεν πρέπει να γνωρίζω, διότι αυτό είναι ένα προϊόν υποκλοπής και όπως ξέρετε, επισύρει ποινικές ευθύνες για όποιον το χρησιμοποιεί. Άρα εγώ δεν μπορεί να είμαι αυτή!

Όλα τα ανωτέρω εμπίπτουν στο πεδίο της αρμοδιότητας της Δικαιοσύνης. Από την πλευρά μου, έχω προβεί άμεσα σε όλες τις νομικά δέουσες και ουσιαστικές κινήσεις, ώστε και να διευκολύνω το έργο της Δικαιοσύνης αλλά και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ούτε δικάζω ούτε κατονομάζω.

Μηνύω όλους όσοι φέρονται να συνομιλούν. Καταφέρομαι εναντίον όλων όσων προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου, την υπόληψή μου, την πολιτική μου πορεία και τη ζωή μου. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Δεν έχω λόγους να είμαι διακριτική απέναντι σε κανέναν! Και δεν πρόκειται να είμαι διακριτική απέναντι σε κανέναν που με προσβάλλει».