Κριτική κατά του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη άσκησε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ένα λεπτό για ελληνοτουρκικά, ένα λεπτό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και 39 λεπτά παροχολογίας. Υπάρχει κυβέρνηση με 51 υπουργούς; Εσείς δεν λέγατε για ολιγομελή κυβερνητικά σχήματα; Ή λέγατε ψέματα προεκλογικά ή αναγνωρίζετε ότι 15 δικοί σας δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά. (…) Το Ελληνικό είναι πολεοδομικό έγκλημα, σε σεισμική περιοχή όπως είναι η Αθήνα. Θα μου πείτε για αντισεισμικά κτίρια, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι σας. Είναι θέμα του ιδιώτη», ανέφερε.

Άσκησε κριτική και για την τοποθέτηση του κ. Τσουβάλα στη γενική γραμματεία Δημόσιας Τάξης αλλά και για τον Γ. Μαυρωτά που μπήκε στη γ.γ. Αθλητισμού: «Ή κάνατε προεκλογικά σπέκουλα πάνω σε νεκρούς ή τα λέγατε όλα αυτά για το Μάτι, μόνο για να γίνετε κυβέρνησης. Να μην πω για τον κ. Μαυρωτά, το κόμμα του οποίου διέρρεε ότι υπήρχαν βουλευτές της ΝΔ που παρακαλούσαν να ψηφίσει το Ποτάμι τη συμφωνία».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Βελόπουλος, τόνισε: «Το 2007 – 2008, έλεγα για τα πετρέλαια στο Αιγαίο και όλοι με κοροϊδεύατε. Σας έλεγα ότι υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, πριν πτωχεύσουμε! Σήμερα είναι περιγραφικός της κατάστασης, σήμερα κινδυνεύει η Ελλάς να μπει σε πόλεμο λόγω των κοιτασμάτων. Ποια είναι η κόκκινη γραμμή μας; Να συμφωνήσουμε. Που σταματάει ο παραλογισμός της Τουρκίας. Σήμερα Κύπρο αύριο Καστελόριζο».