«Δεν θα σταματήσω να ασχολούμαι με την υπόθεση αν δεν κάτσει και ο τελευταίος στο σκαμνί» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Αντρέας Λοβέρδος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «τραμπούκικη» την συμπεριφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους χειρισμούς που έκανε στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και από συνεντεύξεις, ο κ. Μανιαδάκης εκβιαζόταν να δώσει ψευτικά στοιχεία για πολιτικούς όπως Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βενιζέλο αλλά και για τον ίδιο. «Του έλεγαν να δώσει και το δικό μου όνομα. Εγώ δεν τον ξέρω τον κ. Μανιαδάκη. Δεν ήταν δικός μου σύμβουλος. Η κατάθεσή του θα έρθει στη Βουλή. Εκβιαζόταν και για τους τρεις και έχει πει σε συνέντευξή του ότι εκβιαζόταν και για μένα. Θα βγουν στη Βουλή αυτά» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Δεν υπάρχει περιθώριο να επικοινωνήσουμε ποτέ με ένα κόμμα το οποίο λέει για μας, ναι να αίρεται η ασυλία για τους δικούς του, όμως να λέει πάντα να μην αίρεται και να προφασίζεται ότι η υπουργική ιδιότητα που έχουν αν έπρεπε να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες να είναι το ειδικό δικαστήριο. Τρελά πράγματα, ενώ παράλληλα μας λένε κατά του άρθρου ’86, είναι ένα λαϊκιστικό μόρφωμα, η συμπεριφορά τους ήταν τραμπούκικη, θεσμικά, πολιτικά, συνταγματικά, θα κάνουμε το ίδιο τώρα; Όχι, λέω όχι κατηγορηματικά με την ευθύνη του λόγου και των πράξεων μου, αλλά έχω δώσει λόγο τιμής αν δεν τιμωρηθεί και ο τελευταίος υπεύθυνος, εγώ δεν σταματάω να ασχολούμαι με αυτή την υπόθεση, αν δεν κάτσει και ο τελευταίος στο σκαμνί…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Μανιαδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του:

Με εκβίαζαν να δώσω ψεύτικα στοιχεία εναντίον Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Λοβέρδο. Δεν είχα όμως κάτι να πω εναντίον των ανθρώπων και μου έλεγαν: «Μην τους φοβασαι, αυτοί δεν θα ξαναβγούν βουλευτές. Αν δεν τους ενοχοποιήσεις δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου».