Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αξιολογηθούν ως ορόσομη στην πορεία της ελληνικής Δημοκρατίας» εξηγώντας ότι: «Αφενός γιατί ολοκληρώθηκε μία εξόχως αρνητική περίοδος που διήρκεσε τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια δημαγωγίας, λαϊκισμού και ανικανότητας, συνεχών κυβερνητικών αποτυχιών και θεσμικών εκτροπών για να ανέβουν κάποιοι στην εξουσία. Αφετέρου γιατί, φάνηκε κι από χθες, πως μάλλον ζούμε την αρχή του τέλους μιας περιόδου που ηττήθηκαν ή περιθωριοποιήθηκαν οι πολιτικές ομάδες – θίασοι, παράγωγα της κρίσης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι σε «αυτή την κρίσιμη ώρα, οι μεγαλαυχίες, οι μεγαλόστομες διακηρύξεις προθέσεων, καθώς και τα ευχολόγια είναι εκτός τόπου και χρόνου». Παρά ταύτα, τόνισε ότι από ήδη από την επόμενη μέρα της ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων «αρχίζει ο διάλογος ή και οι συγκρούσεις που θα αφορούν κυβερνητικά έργα και την κριτική της αντιπολίτευσης».

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ενός «νέου πατριωτισμού», ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε λάθος την εν λόγω φράση και αντέτεινε: Ο πατριωτισμός είναι ένας, ούτε νέος είναι, ούτε παλαιός, ούτε προοδευτικός, ούτε αντιδραστικός. Η είσαι πατριώτης ή δεν είσαι. Νεοπατριώτες δεν υπάρχουν».