Λίγο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά εφ’ όλης της ύλης.

Από τη συζήτηση δεν έλλειψε και το θέμα του επόμενου Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν με τον δημοσιογράφο να ρωτά γιατί επιλέχθηκε ο κ. Σχοινάς αντί του κ. Σαμαρά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διευκρινίζει πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο δίλλημα.

«Ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο δίλλημα κατ’ αρχάς. Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στη νέα επιτροπή δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μία επιτροπή», σχολίασε αρχικά ο κ. Πέτσας.

«Από εκεί και μετά ο κ. Σχοινάς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στο ζήτημα αυτό. Ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή ξέρει τους μηχανισμούς και τι θα κάνει για να βελτιώσει όλα τα ζητήματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιο του αλλά και να βοηθήσει την Ελλάδα. Έχουμε πει ότι ενδιαφερόμαστε για ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί όπως ξέρετε ο βασικός άξονας που διέπει την πολιτική μας είναι ανάπτυξη, δουλειές και επενδύσεις. Άρα θα είναι ένα χαρτοφυλάκιο που σχετίζεται με αυτά ώστε ο κ. Σχοινάς να μπορέσει να βοηθήσει την Επιτροπή και την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.