«Η δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ σε μία δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, μία δίκη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνιστά ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εφόσον ο κ. Σκέρτσος θέλει να τοποθετείται ως απλός πολίτης ας τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης για να μπορεί να τοποθετείται επί παντός επιστητού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τόνισε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στη χθεσινή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά τη μεγάλη ανησυχία και την αγωνία του κόσμου της εργασίας και των μικρομεσαίων για το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία.

Όταν βλέπεις το τι έρχεται πρέπει πράξεις τα δέοντα για να το αντιμετωπίσεις. Εμείς εγκαίρως καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη, κοστολογημένη πρόταση, το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» για την εμπροσθοβαρή στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς η μόνη η απάντηση που λάβαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι ψάχνουμε … λεφτόδεντρα. Δεν αξιολόγησε τις προτάσεις μας ούτε κατέθεσε ένα ανάλογο δικό του σχέδιο».

«Το στοιχείο του χρόνου είναι πολύ σημαντικό» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν προχωρήσουμε εγκαίρως στις απαραίτητες παρεμβάσεις και μπούμε σε φαύλο κύκλο νέων απολύσεων, νέων λουκέτων, νέας απώλειας εσόδων για το κράτος και κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, οι δυσμενείς εξελίξεις θα γίνουν χιονοστιβάδα που θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία».

Ενώ επισήμανε ότι «τη στιγμή που γίνεται διεθνώς σαφές ότι η κρατική παρέμβαση στην οικονομία είναι απαραίτητη συνθήκη για μπορέσουν να επιβιώσουν οι οικονομίες, να διασωθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, ο υπ. Εσωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη επικαλείται τον καπιταλισμό για να δικαιολογήσει την επιλογή της κυβέρνησης να μην προστατεύσει τις θέσεις εργασίας», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης