Πολάκης για κορονοϊό: Προφανώς και μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

«Που θα πάμε τώρα; Στο αν η γη γυρίζει; Προφανώς και μεταδίδεται ο ιός με τη θεία κοινωνία», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης

Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης

Αν επεκταθεί ο ιός θα είναι τεράστιο ζόρι για την κοινωνία, ανέφερε.

Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να θωρακιστεί, επεσήμανε ο πρώην υπουργός


Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ξεκάθαρα πως ο κορονοϊός μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία.

«Προφανώς και μεταδίδεται ο ιός με την θεία κοινωνία που θα πάμε τώρα στο αν η γη γυρίζει; Βγείτε και πάρτε θέση ανοιχτά ως υπουργείο. Αν επεκταθεί ο ιός θα είναι τεράστιο το ζόρι για την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν ακούμε τίποτα τις τελευταίες ημέρες για τον ιδιωτικό τομέα και τα ΣΔΙΤ που θα μας σώζανε. Όταν πέφτουν τα αγγούρια, όταν σφίγγουν τα γάλατα, τότε τον δημόσιο τομέα θέλουμε. Και έτσι είναι. Γιατί η προστασία της υγείας των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους και έτσι πρέπει να είναι», πρόσθεσε.

«Για φέρτε κάνα ΣΔΙΤ τώρα, φέρτε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα «να βγάλει πλάνο για το σύστημα και μην ξεχάσετε, όταν περάσει αυτή η μπόρα, τότε να μας τους ξαναφέρετε για σωτήρες», υπογράμμισε ακόμη.

«Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι που θα προφυλάξει και θα θωρακίσει τη χώρα και θα δώσει τη μάχη με τον κοροναϊό και γι΄αυτό θέλει στήριξη» συμπλήρωσε ο Παύλος Πολάκης. Ακόμη σχολίασε και τη στάση της Εκκλησίας στο ζήτημα της επιδημικής κρίσης.

«Τέτοιο σκοταδισμό με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν τον περίμενα. Εντάξει υπάρχουν οι Αμβρόσιοι και οι χριστιανοταλιμπάν της ακροδεξιάς που έχουν καταλάβει επισκοπικούς θώκους αλλά υπάρχουν και ξύπνιοι άνθρωποι. Να βγαίνει τώρα η Ιερά Σύνοδος και να λέει αυτά; Πού ζούμε; Πρέπει να υπάρξει μια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Υγείας. Επίσης ντρέπομαι για μια καθηγήτρια, την κ. Γιαμαρέλου, που ξέρει γράμματα- βέβαια, είχε βαστήξει φανάρι στον κ. Αβραμόπουλο τότε με τα εμβόλια, αλλά ξέρει γράμματα- που βγαίνει και λέει αυτά που λέει για να μην τα χαλάσει με τους παπάδες, αν και ως επιστήμονας ξέρει την αλήθεια», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.