Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, τονίζει πως  «δεν πρόκειται να μας βάλουν σε γύψο με αυτό το έκτρωμα που παρουσίασε η κυβέρνηση»


«Ο καημός τους δεν είναι η ταλαιπωρία του κόσμου, ούτε τα κλειστά καταστήματα. Αυτά είναι προφάσεις στις αμαρτίες της κυβέρνησης. Καημός τους είναι να βάλουν στον γύψο λαϊκές διεκδικήσεις, λαϊκές κινητοποιήσεις», πρόσθεσε ο κ. Σοφιανός και υπογραμμίζει ότι ο λαός θα «ακυρώσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης». «Θα βρουν απέναντί τους μια γενικευμένη οργή. Ραντεβού στους δρόμους», προειδοποιεί.

«Η κυβέρνηση θέλει να κάνει την αστυνομία… καταμετρητή, εκτιμητή. Θεωρεί ότι η αστυνομία θα έχει δικαίωμα να απαγορεύσει τις κινητοποιήσεις. Απέναντί μας έχουμε ένα νομοσχέδιο έκτρωμα. Δεν μπορεί αυτοί που έχουν βάλει σε τεράστια ταλαιπωρία τους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, με τον Μεγάλο Περίπατο να μας κουνούν το δάχτυλο. Γι’ αυτό έκαναν τον μεγάλο περίπατο. Για να γίνονται διαδηλώσει στο πράσινο;», υπογράμμισε.

«Θα ακυρωθεί το νομοσχέδιο, από τη διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων. Θα πάρει απάντηση η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να μπει μία τάξη στις διαδηλώσεις με τη συμμετοχή 20 και 30 ανθρώπων, είπε: «Δεν μπορείς με τραβηγμένα παραδείγματα να νομιμοποιείς την προσπάθεια να βάλεις σε γύψο τις διαδηλώσεις. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα συνολικό πλέγμα που θέλει να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει από ελευθερίες και δικαιώματα».

Αναφορικά με τον Μεγάλο Περίπατο, κατηγόρησε τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ότι «Θέλει να φτιάξει ένα ανοιχτό μολ, μια τουριστική βιτρίνα στο κέντρο της Αθήνας».