Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Τσιρώνης ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στο ΣΚΑΪ και υπεραμυνόμενος τον νέο ποινικό κώδικα με τη λογική που τον είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή τη μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα, δήλωσε πως «Πάρα πολλά κακουργήματα δικάζονταν καταδικάζονταν και πότε δεν εκτίετο η ποινή».

Ο κ. Τσιρώνης δεν έμεινε εκεί, καθώς συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Θα προτιμούσα ένα αδίκημα να είναι βαρύ πλημμέλημα, που να τρως την καμπάνα σε 1 με 1,5 χρόνο από τη στιγμή που το κανείς και να πηγαίνεις άμεσα φυλακή, παρά να είναι κακούργημα και να περνάνε 10 χρόνια…».

Κατά την γνώμη του κ. Τσιρώνη δηλαδή  «ένα πλημμέλημα που δικάζεται και πάει φυλακή, πάει φυλακή όμως, είναι πολύ καλύτερο από ένα κακούργημα που περνάνε 10 χρόνια κι ο άλλος είναι έξω», ενώ δεν έλλειψε και η αναφορά του στην περίπτωση αποφυλάκισης Φλώρου για την οποία περίπτωση ο βουλευτής είπε ότι «Ο κ. Φλώρος είναι έξω επειδή το είπε δικαστής όχι λόγω του νέου ποινικού κώδικα» επέμεινε δε ο βουλευτής.

Τέλος, στο απυρόβλητο δεν έμειναν από τον κ. Τσιρώνη ούτε οι δικαστές, καθώς είπε πως «Οι δικαστές οι οποίοι κακοδικούν δεν πρέπει να προστατεύονται».