«Ο κ. Παπαδημούλης με παρουσίασε ως απόντα ομιλητή σε συνέδριο που ουδέποτε επιβεβαίωσα ότι θα συμμετάσχω, παρότι είχα προσκληθεί. Περίμενα πως μετά από τόσα χρόνια στην Ευρώπη θα ήξερε πως ο αστερίσκος σημαίνει «to be confirmed»» απάντησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Προς επίρρωση παρέθεσε και σχετική φωτογραφία από τους διοργανωτές του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε σε νέα ανάρτησή του πως «τη σχέση μας με τη γειτονική χώρα δεν καθορίζει ένα συνέδριο δημοσιογραφικού χαρακτήρα, αλλά η σοβαρή, διπλωματική σχέση μεταξύ των χωρών μας».

Ο κ. Παπαδημούλης είχε γράψει νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι στην τελική μορφή του προγράμματος απουσιάζει το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος στο αρχικό σχέδιο ήταν παρών. Γίνεται μια συζήτηση για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων & η ελληνική κυβέρνηση είναι εντελώς απούσα».