«Ο κ. Τσίπρας ήταν επί 4,5 χρόνια Πρωθυπουργός, αν ήθελε να δώσει τα αναδρομικά θα τα είχε δώσει», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι η απόφαση του ΣτΕ κάνει λόγο για αναδρομικά στις κύριες συντάξεις, μόνο σε όσους είχαν προσφύγει. «Αν εφαρμόσουμε λοιπόν κατά γράμμα την απόφαση του ΣτΕ, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι πολύ μικρό. Η απόφαση του πρωθυπουργού προσπαθεί να σταθμίσει από τη μία μια δικαστική απόφαση, και από την άλλη να μην τιναχθεί στον αέρα ο προϋπολογισμός της χώρας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι η καταβολή του θα γίνει προς το τέλος του χρόνου.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι για τους επόμενους μήνες το κράτος θα πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος τη δόσης των κόκκινων και των πράσινων δανείων των δανειοληπτών για δάνεια Α’ κατοικίας, «ώστε να έχει ο κόσμος άπλετο χρόνο να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του υπό τις νέες συνθήκες και μετά να αναλάβουν την πληρωμή των υποχρεώσεών τους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι από τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβάλλουν τις αιτήσεις οι δανειολήπτες που πλήττονται από τον κορονοϊό για την επιδότηση των δόσεων των δανείων τους με ενέχυρο την πρώτη κατοικία.