Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Μόρια με τους χιλιάδες πρόσφυγες να κοιμούνται στους δρόμους και τα νεκροταφεία, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως «Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε, να τους χτίζουμε καινούργια»

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες δεν ήθελε να συγκρουστεί με τους κατοίκους που αντιδρούσαν για να γίνουν οι κλειστές δομές.

Ο υπουργός σημείωσε πως είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για τους κατοίκους που βλέπουν να είναι το νησί τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς κατάλυμα και είναι στους δρόμους και για την χώρα που παρουσιάζει αυτή την εικόνα του χάους και της ανοργανωσιάς.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξήγησε αυτή η δυσάρεστη κατάσταση προέκυψε από την ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα χωρίς να μας ρωτήσουν , από την δημιουργία της Μόριας που με τον χρόνο μεγάλωσε σε όγκο και αριθμό καθώς και από την αδυναμία μας να πείσουμε τους κατοίκους να φτιάξουμε κλειστές δομές πριν από 8 μήνες με τις γνωστές συγκρούσεις.

Ο ίδιος τόνισε πως οι κλειστές δομές θα πρέπει να γίνουν. «Το σχέδιο πρέπει να προχωρήσει». Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει μια σημαντική διαφορά σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων σε σχέση με πριν από 8 μήνες με τους οποίους όπως ο ίδιος αναφέρει μπορούν να συνεννοηθούν πολιτισμένα καθώς πλέον έχουν μηδενιστεί οι ροές και είναι ένα διαχειρίσιμο θέμα.

«Όλοι είμαστε πλέον στο θέμα του μεταναστευτικού πιο ώριμοι», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.