Πολύ καλές οι σχέσεις Ελλάδας και Σλοβακίας, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ενημέρωση στον Μάρτιν Κλους για σχετικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η χώρα μας για το εξάμηνο Μαΐου-Νοεμβρίου 2020.

Στην ατζέντα και το μεταναστευτικό.


Τηλεδιάσκεψη με τον τον υφυπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Σλοβακίας, Μάρτιν Κλους, είχε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΥΠΕΞ, κατά τη διαδικτυακή συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, έγινε εκτενής αναφορά στην τρέχουσα ελληνική προεδρία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών γνωστοποιεί πως ενημέρωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας σχετικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η χώρα μας για το εξάμηνο Μαΐου-Νοεμβρίου 2020. Στη συνέχεια, συζήτησαν για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και κυρίως το μεταναστευτικό, καθώς και για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Τέλος, ο κ. Κλους προσκάλεσε τον κ. Βαρβιτσιώτη στην Μπρατισλάβα για διαβουλεύσεις, πρόσκληση τη οποία αποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του.