Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι αν προκύψει πρόβλημα διαβίωσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο μέρος που θα διοριστούν, το υπουργείο και η τοπική αυτοδιοίκηση θα συμβάλουν ώστε να λυθεί.

Η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι τα μηχανογραφικά θα υποβληθούν οριστικά στις 17 Ιουλίου, ενώ νωρίτερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

«Μέχρι τις 17 Ιουλίου θα γίνει η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν πριν από τις 17 Ιουλίου, έτσι ώστε οι εξεταζόμενοι να κάνουν τις επιλογές τους», τόνισε αρχικά η κ. Ζαχαράκη στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Στις 7 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία. Τα βιβλία του δημοτικού έχουν ήδη παραδοθεί, εγκαίρως θα παραδοθούν και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συνεχίζουμε με τον διορισμό των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή μετά από δέκα χρόνια. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα ξέρουν εγκαίρως που θα διοριστούν και επίσης, οι αναπληρωτές που επιστρέφουν από τα νησιά θα έχουν 50% μείωση στα ναύλα επιστροφής. Όπου υπάρχει ζήτημα θα δίνεται και λύση. Είμαστε σε επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση για να βρίσκονται λύσεις άμεσα, όπου υπάρχει πρόβλημα στο θέμα διαβίωσης των αναπλήρωτών».