Η ανάρτηση της Σοφίας Ζαχαράκη για τις Πανελλήνιες 2020:

«Είσαι στην καλύτερη ηλικία, 17 ή 18. Ετοιμάζεσαι εδώ και καιρό για τις εξετάσεις. Αφιέρωσες ώρες, ημέρες, μήνες για να καλύψεις την ύλη των μαθημάτων. Και με μία απρόσμενη τροπή που επηρέασε τη ζωή και τον προγραμματισμό όλων μας, έπρεπε να ανακαλύψεις μια νέα καθημερινότητα. Να αντικαταστήσεις το μάθημα στην τάξη με την τηλεκπαίδευση και το διάβασμα σε άλλες ώρες της ημέρας. Με αγωνία για το πότε και πώς θα γίνουν οι εξετάσεις. Και αν μειωθεί τελικά η ύλη. Λογικό και αναμενόμενο να αναστατωθείς και να προβληματιστείς.

Αλλά δεν πτοήθηκες. Και πήρες δύναμη από τη συλλογική προσπάθεια μιας ολόκληρης χώρας απέναντι στον ιό που απείλησε όλο τον κόσμο. Αλλά στάθηκε όρθια! Και είμαστε σήμερα εδώ. Και αύριο και μεθαύριο θα πας με συγκέντρωση, ηρεμία και αισιοδοξία να δώσεις τη μάχη.

Ξέρεις ότι μια χώρα ολόκληρη απόψε εύχεται την καλή σου επιτυχία και ίσως κάποιοι να θυμούνται τις δικές τους πανελλαδικές εξετάσεις. Και ξέρουν καλά ότι όλα αρχίζουν τώρα, ότι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Καλή επιτυχία παιδιά! Είμαστε δίπλα σας».

Μάλιστα η Σοφία Ζαχαράκη στο μήνυμά της για τις Πανελλήνιες 2020 αφιέρωσε και ένα τραγούδι στους υποψηφίους. «Κι ένα αγαπημένο τραγούδι από David Guetta», έγραψε παραθέτοντας το τραγούδι «The world is mine».