Τα ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα και το brand name «Μακεδονία» ενισχύει στην πράξη το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Αυτό υπογραμμίζει ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου με αφορμή την έγκριση συμμετοχής του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ως επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα INTERREG για τη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, με τίτλο «Τοπική Ανάπτυξη και διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των παραδοσιακών τροφίμων/LOC-Food», συνολικού προϋπολογισμού 798.927,50 ευρώ.

«Η έγκριση της πρότασης που υποβλήθηκε από το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στο Διοικητήριο δεν αποτελεί απλά μία επιβεβαίωση του υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης των υπηρεσιών μας, αλλά πολύ περισσότερο δικαιώνει τον ρόλο που διαδραματίζουμε ως φορέας στην προώθηση των Ποιοτικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας σε εθνικό επίπεδο, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του brand name «Μακεδονία» στη Βαλκανική ενδοχώρα και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Καράογλου.

«Το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), τόσο με τη συμμετοχή του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όσο και με την ενεργή παρουσία του στις υπόλοιπες περιφερειακές εμποροβιοτεχνικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, έχει ως σκοπό να μεταλαμπαδεύσει την αντίληψη της παραγωγής Ποιοτικών Παραδοσιακών Προϊόντων, της εξωστρέφειας μέσω της συνεργασίας με φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της ενίσχυσης των προϊόντων με προέλευση τη Μακεδονία. Ξεκινήσαμε δυναμικά και συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς, προκειμένου σύντομα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση και άλλων προτάσεων-εργαλείων στήριξης και προώθησης της διακρατικής συνεργασίας που έχουμε καταθέσει στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, με αποκλειστική στόχευση την ενδυνάμωση και θωράκιση του brand name «Μακεδονία», όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης», επισημαίνει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.