Μέσα στις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα για τους εργαζομένους επιχειρήσεων που κλείνουν λόγω του κορονοϊού.

Εντός της Πέμπτης δημοσιεύεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση.

«Το ΑΕΠ της Ελλάδας θα υποστεί ζημιά, αλλά δεν θα είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης από τη Βουλή.


Μέσα στις πρώτες 10 ημέρες του Απριλίου θα δοθεί το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ προς τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που κλείνουν εξαιτίας του κορονοϊού Covid-19, όπως δήλωσε από τη Βουλή την Πέμπτη ο Γιάννης Βρούτσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως μέσα στη μέρα θα δημοσιευτεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Ειδικά δε για τους εποχικούς εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου που θα προσλαμβάνονταν με την έναρξη της τουριστικής σεζόν τους επόμενους μήνες είπε ότι θα υπάρξει παράταση της καταβολής του επιδόματος ανεργίας εως τέλος Μαΐου με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του μέτρου.

Παράλληλα, τόνισε ότι το υπουργείο μελετά μέτρα στήριξης και της υποκατηγορίας εποχικών εργαζόμενων – κυρίως στον τουρισμό – που δούλεψαν μέσα στο 2019 μόλις για 4 μήνες με αποτέλεσμα το επίδομα ανεργίας τους να διακοπεί τέλος του ίδιου έτους.

Μιλώντας γενικότερα για την οικονομία, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού του ΑΕΠ της Ελλάδας θα υποστεί σημαντική βλάβη, η οποία «δεν πρόκειται να είναι ανεπανόρθωτη», όπως τόνισε ο ίδιος.