Με την οικογένεια, τους φίλους, συνεργάτες και πολιτικά στελέχη της ΝΔ στο πλευρό του ορκίστηκε σήμερα Δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστα Μπακογιάννης.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και όχι στο δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα, μέσα σε κλίμα χαράς.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε καθώς πρόκειται για μία ιστορική και εμβληματική γειτονιά της Αθήνας, που αντιμετωπίζει όμως μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας.

Η τελετή ορκωμοσίας ήταν ανοικτή για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους και σε αυτή ανέλαβαν τα καθήκοντα τους και οι νέοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Η πρώτη ομιλία του ως Δήμαρχος Αθηναίων 

Στην πρώτη του ομιλία μετά την τελετή ορκωμοσίας του στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο Κώστας Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων δήλωσε «σεβασμός και δέος, αυτά είναι τα συναισθήματα που γεννά η σημερινή μέρα. Σεβασμός στην Αθήνα και τον πολιτισμό της. Δέος απέναντι στην πρόκληση και στο μεγάλο έργο που μας περιμένει. Να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων».

Ακόμα ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα «δε θα είναι ο άρχων αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων».

Εξήγησε τους συμβολικούς και τους ουσιαστικούς λόγους για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας και τόνισε πως «είμαστε εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Να αναδείξουμε την Αθήνα ως μία νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη, μία πόλη που δε θα προσπαθείς απλώς να επιζήσεις, αλλά θα θέλεις να ζήσεις».