«Αν εξακολουθήσει να μας συνοδεύει η ατομική ευθύνη που έχουμε επιδείξει δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός σήμερα θα δώσει το στίγμα για το σχετικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα.


Για τον εορτασμό των συμβολικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς είπε πως υπάρχει ένα «παράθυρο» ώστε να μεταφερθεί μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Για το θέμα της προστασία της α κατοικίας προανήγγειλε αύριο τελική απόφαση σε συνεργασία με τους θεσμούς.

«Οι Έλληνες με τη συμπεριφορά τους επέτρεψαν να φτάσουμε εδώ για να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής που αφήσαμε τον Φεβρουάριο», είπε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το πώς θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα, με καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων, καλώντας παράλληλα όλους να διατηρήσουν τις συνήθειες που αποκτήσαμε λόγο κορονοϊού.

Ακολουθούμε τις συμβουλές τω ειδικών για τα σχολεία

Για τη λειτουργία των σχολείων είπε πως ο σκοπός των μέτρων που ελήφθησαν είναι για βγούμε από τα σπίτια μας, όχι για να παραμείνουμε κλεισμένοι σε αυτά.
«Όσοι επικαλούνται ότι πρέπει να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο να ξέρουν ότι θα έχουν την ίδια φοβία και τότε. Έχει σημασία να πάμε σταδιακά με προσοχή και να εξασφαλίσουμε πως όποια βαθμίδα ανοίξει, αυτό γίνεται με ασφάλεια. Δεν θα φύγει ο φόβος εάν δεν τον αντιμετωπίσουμε. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών ώστε πραγματικά να προστατεύσουμε ό,τι κερδίσαμε με κόπο».

Για τις εκκλησίες είπε ότι θα γίνει σταδιακά η απελευθέρωση ξεκινώντας με την δυνατότητα για ατομική λατρεία και εν συνεχεία, ενός πλαισίου κανόνων και μέτρων προστασίας σε συνεννόηση με την Εκκλησία, θα μπορέσει να απελευθερωθεί για το ποίμνιο η παρουσία του στις λειτουργίες, σε δεύτερη φάση.