Στη Μύκονο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε επιχειρήσεις του νησιού για την τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορονοϊό, αλλά και για άλλα ζητήματα ασφαλείας.


Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία σε σοκάκια του νησιού για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν πολίτες και επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα.

Στο επίκεντρο των ζητημάτων που απασχόλησαν τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν και πάρτι που γίνονται σε βίλες του νησιού, όπου είναι αδύνατο να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως και στους ειδικούς, έτσι και στις Αρχές, τα φαινόμενα συνωστισμών προκαλούν ανησυχία καθώς η συγκέντρωση πλήθους κόσμου χωρίς την ταυτόχρονη τήρηση μέτρων, όπως αποστάσεις και μάσκες, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τη διασπορά του κορονοϊού στην περίπτωση που υπάρχει κρούσμα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σταθερή αυξητική τάση των κρουσμάτων στη χώρα τον Ιούλιο έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία. Ταυτόχρονα, στόχος αποτελεί να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε μια τουριστική περιοχή όπως η Μύκονος, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της για τον τουρισμό.

Επίσης, όσον αφορά στα πριβέ πάρτι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που θα σταματήσει να υφίσταται και έκανε λόγο για επιβολή περιορισμού στον αριθμό των ατόμων που θα παρευρίσκονται σε σπίτια, αποκαλύπτοντας ότι αυτός δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 40.

Παράλληλα, και προκειμένου να τηρηθεί το μέτρο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η αστυνομία, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα προχωρά και σε ελέγχους σε σπίτια, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να κάνει παρά μόνο με εντολή εισαγγελέα.