Στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στον νέο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, δηλαδή το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.


Θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Γκεόργκε Τσιάμπα (George Ciamba).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον νέο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, δηλαδή το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Επίσης, επισημαίνεται πως οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Τσιάμπα μίλησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, για το άνοιγμα των συνόρων της ΕΕ σε πολίτες τρίτων χωρών, καθώς και για την ενίσχυση του τουρισμού. Αναφορά έγινε και στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Τέλος, στη διάρκεια της συνάντησης ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε τον συνομιλήτη του για την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της.

«Η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας είναι η προτεραιότητά μας. Συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου και ευρωπαϊκού ενδιάφεροντος. Μιλήσαμε για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Ενέργεια, το Ταμείο Ανάκαμψης και τις προτεραιότητες του» έγραψε μετά τη συνάντηση σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.