Ο Κωστής Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι πλέον η χώρα έχει μπροστά της το δεύτερο στάδιο, το οποίο όπως είπε, υγειονομικά θα έχει μεγάλες δυσκολίες. «Αν δεν πειθαρχήσουμε ακόμη περισσότερο στις οδηγίες θα μπορούσαμε να ξανακυλήσουμε. Η κυβέρνηση προχωρά με προσοχή και σταδιακά για να μην ρισκάρουμε» σημείωσε ο υπουργός.


Αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και σημείωσε ότι δεν υπάρχει προηγμένη χώρα που να μην πλήττεται από την πανδημία. «Η κυβέρνηση έλαβε από την αρχή μέτρα για ενισχύσεις εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα, δίνοντας όσο μπορούσε περισσότερο από τα κρατικά ταμεία και θα συνεχίσει. Επίσης κρατάει κάποιες δυνάμεις για τον Οκτώβριο, όταν λένε οι ειδικοί, ότι θα επανέλθει δυστυχώς η επίθεση από τον κορονοϊό» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι η λογική είναι να λειτουργήσουμε ως μαραθωνοδρόμοι και να κάνουμε οικονομία δυνάμεων.«Να μην τα δώσουμε όλα στην αρχή όπως μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά δεν έχουμε τι να κάνουμε» συμπλήρωσε.